Raadsvergadering

Een Raadsvergadering is een vergadering van een gemeenteraad over een bepaald onderwerp. Vooral in de politiek maakt men gebruik van een raadsvergadering, aangezien er vele gemeenteraden zijn. Binnen elke Gemeente bevindt zich een gemeenteraad, waar dus ook een raadsvergadering voorkomt. Een raadsvergadering is overigens ook vaak door de burgers bij te wonen.

Raadsvergadering vastleggen

Steeds vaker zie je dat raadsvergaderingen vastgelegd worden! Er zijn meerdere redenen om een raadsvergadering vast te leggen:
-een raadsvergadering vastleggen zodat belangrijke informatie vastgelegd wordt
-een raadsvergadering vastleggen zodat later bij het uitwerken van de notulen teruggeluisterd kan worden naar bepaalde details
-een raadsvergadering vastleggen om later een afwezige de mogelijkheid te bieden om de raadsvergadering terug te luisteren

Hoe een raadsvergadering vastleggen?

Een raadsvergadering wordt meestal vastgelegd met een recorder speciaal ontwikkeld om een raadsvergadering vast te leggen. De Business Recorder is een recorder waarbij met 1 of 2 microfoons alle personen in een raadsvergadering goed hoorbaar vastgelegd kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie omtrent het vastleggen van een raadsvergadering